Eveniment la Școala Gimnazială Măguri Răcătău: 20 aprilie 2023

De la tradiție la artă culinară! Partenerul și prietenul nostru italian, chef Giacomo Zangrando, a venit la noi acasă ca să susțină un workshop interactiv cu elevii de la Școala Gimnazială Măguri Răcătău.

Împreună cu partenerii producători care s-au alăturat proiectului și care au dăruit cu multă bucurie produse naturale, proaspete, provenite din surse sigure, echipa GAL Napoca Porolissum a împletit în cadrul unui eveniment inedit curiozitatea unor tineri elevi care, deocamdată, fac parte din lumea obiceiurilor și a tradițiilor păstrate cu sfințenie, cu sfaturile de folos ale lui chef Giacomo, pentru aprecierea și recunoașterea beneficiilor produselor lactate naturale, roade ale agriculturii ecologice.

Chef Giacomo, expert în domeniul culinar, și mai ales în cel al patiseriei, a venit cu o nouă perspectivă asupra bucătăriei tradiționale, aducând o valoare ecologică și artizanală asupra celor mai întâlnite și de bază produse din viața unei persoane: iaurtul și untul.

Arătând astfel celor 40 de elevi simplitatea prin care se poate fructifica laptele din gospodăria proprie și povestind despre importanța unei diete sănătoase, copiii au învățat de la Chef Giacomo că este nevoie doar de lapte și de bacteria deja existentă într-un recipient de iaurt procurat de la supermarket pentru realizarea iaurtului simplu și natural.

Iar pentru unt, s-a dat startul unui concurs! Elevii au fost implicați direct, beneficiind și de experiență practică, astfel încât au preparat untul prin agitarea unei sticle de lapte foarte gras dăruit de partenerii noștri, până au ajuns la rezultatul final, un unt fin, gras și delicios.

Workshop-ul a fost un adevărat succes și o amintire care cu siguranță va fi una memorabilă elevilor de la școala din Măguri-Răcătău!

Eveniment organizat cu scopul de a crea un spațiu de comunicare între producători și clienți, fiind adresate publicului țintă. Aceste evenimente, organizate cu elevi și studenți, pun accentul pe importanța conștientizării asupra beneficiilor hranei sănătoase, din surse sigure, provenite din produse de calitate.

example, category, and, terms

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *