Brunch cu produse locale la Liceul Tehnologic Vlădeasa Huedin: sesiunea I: 21 aprilie 2023

De la tradiție la artă culinară, de data aceasta la Liceul Tehnologic Vlădeasa Huedin, tot alături de chef Giacomo Zangrando!

A fost o zi plină, încărcată, dar cu multe satisfacții. După întâlnirea de poveste cu copiii de la Școala Gimnazială din Măguri-Răcătău despre care v-am relatat deja, chef Giacomo a gătit alături de elevii de la Huedin în cadrul unui eveniment pe care l-am denumit Brunch cu produse locale.

Cu toții s-au implicat cu folos, atât elevii și profesorii, cât și echipa noastră pentru a pregăti cu măiestrie de proveniență italiană faimoasa brânză ricotta, fermentată din lapte proaspăt și suc de lămâie. Apoi, ne-am ocupat de la zero de un aluat de paste tradiționale pe care l-am umplut cu legume sănătoase: dovleac și praz. La final, am făcut și o mică lecție de plating și am așezat pastele fierte alături de ricotta și cașcaval afumat.

Pare că ne lipsesc cuvintele potrivite pentru a vă descrie savoarea și deplinătatea gusturilor obținute, dar vă invităm să încercați acasă un aluat de paste din ouă proaspete cu făină, iar mai apoi să le umpleți cu legumele preferate, de la producătorii voștri preferați. Noi am avut aceste produse de la partenerii proiectului: Cooperativa Agricolă Montana Bogdăneștilor din Măguri-Răcătău (președinte: Elena Todea), respectiv de la doamna Maria Mariș.

Educarea timpurie a tinerilor cu privire la importanța consumului de alimente sănătoase și locale este vitală în special acum, în perioada aceasta de formare și de creștere, înainte de a păși în viața adultă.

Conceptul de ”Lanț scurt” înseamnă mai ales aprovizionarea din surse locale, scurtarea procesului și dinamizarea producției , urmate apoi de distribuția pe plan local a unui aliment, toate astea atât în folosul producătorilor, dar și al consumatorului final.

Eveniment organizat cu scopul de a crea un spațiu de comunicare între producători și clienți, fiind adresate publicului țintă. Aceste evenimente, organizate cu elevi și studenți, pun accentul pe importanța conștientizării asupra beneficiilor hranei sănătoase, din surse sigure, provenite din produse de calitate.

example, category, and, terms

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *